Over PraQtijkplus – Alliance Healthcare – PraQtijkPlus – ‘s-Hertogenbosch
Postbus 210 5201AE 's-Hertogenbosch Tel:088 1040 888 088 1040 494
Header afbeelding

Over PraQtijkplus

PraQtijkPlus: Samenwerkende apotheekhoudende huisartsen

Merken en winkelformules zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Ook zorg krijgt steeds meer te maken met namen en merken. Denk maar aan apotheken en thuiszorgorganisaties die met een krachtige naam en dito uitstraling naar patiënten communiceren. Dit lijkt nog ver weg voor apotheekhoudende huisartsen, maar ook voor u is het de moeite waard om onderdeel te worden van PraQtijkPlus, een samenwerking van apotheekhoudende huisartsen. Bij PraQtijkPlus werken apotheekhoudende huisartsen en Alliance Healthcare nauw samen om met behulp van schaalvergrotingsvoordelen de kwaliteit van zorg te kunnen verhogen. Bovendien staan we samen sterker richting andere partijen in de zorgmarkt, zoals de overheid en zorgverzekeraars.

Een groep apotheekhoudende huisartsen heeft in 2006 samen met Alliance Healthcare (destijds Interpharm) het samenwerkingsverband PraQtijkPlus opgericht. Het belangrijkste doel van PraQtijkPlus is om de kwaliteit van farmaceutische zorg van apotheekhoudende huisartsen continu te verbeteren. Dit wordt gerealiseerd door van elkaar te leren en door de ondersteuning van Alliance Healthcare. PraQtijkPlus wil onderscheidende concepten en diensten voor farmaceutische kwaliteit en zorg ontwikkelen om de rol en positie van de apotheekhoudend huisarts richting pratijen zoals zorgverzekeraars te bevorderen. De unieke relatie van de apotheekhoudend huisarts met de patiënt staat daarbij voorop.

Waarom PraQtijkPlus?
De zorgmarkt is flink aan het veranderen. De zorgverzekeraars en de inspectie eisen transparantie en aantoonbare kwaliteit van de arts. En ook de patiënt, die meer keuzevrijheid heeft, zoekt helderheid en kwaliteit. Met PraQtijkPlus kan de apotheekhoudend huisarts rekenen op ondersteuning om de kwaliteit te waarborgen en daarmee zijn eigen positie te versterken.